10 leukste boeken voor reizigers

Wat doen reizigers als ze niet op reis zijn? Precies, lezen over reizen. Deze top 10 is samengesteld op basis van Bol.com reviews zodat je verzekerd bent van de echte favorieten. Leuk om jezelf of een ander cadeau te doen!

10. De reis van je leven

Twaalf maanden, elf landen en meer dan dertigduizend volgers – Viora Rebergen en Joost van Willigenburg lieten in 2019 na een heftige tijd alles achter zich voor een wereldreis.

Het boek De reis van je leven van Viora Rebergen en Joost van Willigenburg, bekend van het reiskanaal Be More Unicorn, is hét begin voor elke lange of korte wereldreis, en onmisbaar voor elke beginnende reiziger.

9. Verliefd op Europa

Dat je voor de mooiste plekken niet ver hoeft te reizen en ook niet het vliegtuig hoeft te pakken bewijst reisblogger Roëll de Ram in 'Verliefd op Europa'.

Een boek vol mooie roadtrips, beroemde highlights, onontdekte parels, culturele hotspots, toffe steden, indrukwekkende natuurgebieden en heerlijke eilanden.

8. Bucketlist eropuit in Nederland

Marleen Brekelmans zorgt er met 'Bucketlist eropuit in Nederland' voor dat elk dagje uit onvergetelijk wordt. Zij gaat linksaf, waar de massa rechtsaf gaat.

Een dag, een weekend of een week: meer dan genoeg tips en inspiratie!

7. Solo reizen

Liesbeth Rasker, fervent soloreiziger, laat in Solo reizen zien hoe je in je eentje de wereld verkent. Stel, je hebt tijd, zin en geld om op reis te gaan, maar er is niemand die mee kan. Blijf je dan thuis? Natuurlijk niet! Solo reizen is niet eng, niet moeilijk, en al helemaal niet gek. De wereld ligt aan je voeten, en daar heb je helemaal niemand voor nodig.

6. Epic hikes of the world

Met verhalen over 50 waanzinnige hiking routes in 30 landen. Van Nieuw-Zeeland tot Peru. Lonely Planets Epic hikes of the world inspireert een reislustig leven te voet!

5. LP - 80 Duurzame reizen

Beleef Europa zonder één keer in het vliegtuig te stappen met Lonely Planet - 80 Duurzame reizen. In dit boek vind je 80 schitterende routes met de trein, op de fiets of in een kajak. Lonely Planet biedt een schat aan informatie voor mensen die duurzaam willen reizen. Inclusief routekaarten met de etappes, informatie over reizen naar en in het land, de CO2-voetafdruk en het reisbudget voor elke route.

4. Bucketlist Reizen

Marloes de Hooge, hoofdredacteur van de succesvolle reisblog Travelvalley, verzamelde voor dit boek de reizen die op je bucketlist thuishoren. Van een mysterieuze droom die werkelijkheid wordt in Marrakech tot het land van vuur en ijs: IJsland. Met praktische informatie, handige tips en inspirerende foto's.

3. Wanderlust Europa

Van de spectaculaire natuur van IJsland, door de uitgestrektheid van Zweden en het unieke landschap van de Baltische Staten tot de pareltjes van Georgië, Roemenië en Italië. In Wanderlust: Europa vind je korte en lange tochten die je voeren langs stranden, over heuvels en bergen. In een prachtige uitvoering met de indrukwekkendste foto’s, duidelijke kaarten en heldere teksten.

2. SAS Survival handboek

‘Het SAS Survival Handboek’ is wereldwijd dé gids om te overleven in elke denkbare omgeving. De voormalige Britse SAS-commando John ‘Lofty’ Wiseman heeft alle technieken in dit boek ontelbare malen in de harde praktijk getest. De survivalgids is een onmisbare hulp in de wildernis: ter land, ter zee of in de stad, voor hikers, kampeerders in het wild, survivalspecialisten en zeilers.

1. Insta Travel

Waar vind je in Europa de beste locaties om zowel een foto te maken als op vakantie te zijn? In 'Insta Travel' verzamelde Kim van Weering dé favoriete Europese plekken van Instagram travelers.

Meer reisboeken bekijken? Klik hier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *